Betegeld zwembad van Waterstijl

Posted by

Bij het realiseren van een zwembad kan worden gekozen uit verschillende materialen. Er bestaan bijvoorbeeld binnen- en buitenzwembaden met een kuip van polyester, maar een betonnen of metalen bassin behoort eveneens tot de mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om een betegeld zwembad aan te laten leggen.

Constructie betegeld zwembad

Vanzelfsprekend is ook voor het construeren van betegelde zwembaden een waterdichte kuip van polyester of gewapend beton vereist. Deze wordt eerst geplaatst, en daarna voorzien van tegels. Om de duurzaamheid van het bassin te garanderen worden de tegelwerken in zwembaden via een speciale procedure aangebracht. Om van de basiskuip een betegeld zwembad te maken, wordt deze daarom eerst gestraald. Dit is voor een betere hechting van de lijm voor het vastzetten van de tegels. In geval van een bassin van gestort beton, moet het materiaal daarna enkele weken uitharden en zullen de wanden doorgaans ook moeten worden gestukadoord. Vervolgens kan de afwerking van het toekomstige betegelde zwembad plaatsvinden.

Betegeld zwembad binnen of buiten

Tegelwerk leent zich over het algemeen beter voor een binnenzwembad dan voor een buitenbassin. De reden hiervoor is dat de tegels in en rond een buitenzwembad het gehele jaar door blootstaan aan weers- en temperatuurinvloeden. Bij temperaturen onder nul is het mogelijk dat de betegeling loslaat of barst. En hoewel een correct aangelegd betegeld zwembad in principe weerbestendig is, moet er rekening mee worden gehouden dat een buitenzwembad altijd vorstvrij dient te blijven. Gebruik daarom lamellen of een ander afdekmateriaal.

Mogelijkheden betegelde zwembaden

De constructie van een betegeld binnen- of buitenzwembad brengt de nodige werkzaamheden met zich mee, maar een belangrijk voordeel van betegeling is echter dat het resulteert in een uiterst luxueus waterbassin aan huis. Bovendien zijn er vele mogelijkheden als het gaat om het realiseren van een betegeld zwembad met een mozaïekvloer of -wand, en het aanleggen van bepaalde patronen of dessins op de zwembadbodem.

Stijlvol betegeld zwembad met overloopsysteem

Voor een nog luxere uitstraling kunt u een overloopgoot creëren. Dit is een ander voordeel dat een zwembad met tegelwerk biedt. Een dergelijk systeem zorgt ervoor dat het wateroppervlak altijd op hetzelfde niveau blijft als het omringende tegelwerk. Een betegeld zwembad met een overloopsysteem geeft uw huis, terras of tuin dus een nog luxere uitstraling.